Potęga lecznicza restrykcji kalorycznych i probiotyków w kontekście diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej®


Rozpoczęcie: 2018-03-03 , godz: 0940 
Zakończenie: 2018-03-04 , godz: 1330 
Miejsce: Ośrodek Wichrowe Wzgórze, 83-333 Chmielno, ul. Wichrowe Wzgórze 13

Organizatorzy: 
dr Ewa Dąbrowska,
Brunka Natural 

Osoba do kontaktu : Iwona Zych 
Tel. : 668678087 
Adres email: rezerwacja@brunkanatural.pl

Człowiek jest nierozerwalną częścią Natury, powinniśmy żyć w zgodzie z jej prawami. Odejście od tych praw rodzi niebezpieczeństwo rozwoju przewlekłych i trudnych do wyleczenia chorób. Dlatego zapraszamy Was na Konferencję, na której przedstawiamy niezwykłą potęgę natury w walce z chorobami cywilizacyjnymi. Okresowe oczyszczające posty, wyciszenie, unikanie stresu, wspieranie mikroflory jelitowej, życie zgodne z rytmem Natury (praca, odpoczynek, sen), naturalna i niezanieczyszczona chemicznymi środkami czy konserwantami żywność – to wszystko potrafi przynieść zaskakujące rezultaty. 
Restrykcje kaloryczne i probiotyki w diecie warzywno-owocowej dr med. Ewy Dąbrowskiej® uruchamiają naturalne procesy samooczyszczania i regeneracji organizmu, przywracają pożyteczną mikroflorę i budują naszą odporność. Wraca zdrowie, witalność i chęć do życia. Zaczynamy patrzeć na świat z innej, lepszej perspektywy. 


Na Konferencji przedstawimy najnowsze doniesienia naukowe dotyczące diet restrykcyjnych kalorycznie i wysiłku fizycznego na poziomie komórek, a także wyniki wieloletnich doświadczeń klinicznych w tym zakresie. Dowiecie się jak przeprowadzi dietę warzywno-owocową w praktyce i powiemy co dalej – po diecie. Powiemy również o sile probiotyków i jak korzysta z nich na co dzień. Życzymy Państwu nie tylko miłych wrażeń, ale przede wszystkim zdrowia, bo ono naprawdę znajduje się w zasięgu naszej ręki. Zapraszamy na przepiękne Kaszuby do Chmielna, na „Wichrowe Wzgórze”!


PROGRAM KONFERENCJI:
 

Sobota, 3 marca 2018

9:40-9:50 otwarcie Konferencji 
9:50-11:20 dr med. Ewa Dąbrowska – Fenomen diety warzywno-owocowej 
11:20-11:40 przerwa kawowa 
11:40-12:00 Stanisław Kolbusz – Odpowiedzialny rolnik i świadomy konsument 
12:00-12:40 Grzegorz Herbinger – Wyjątkowa rola probiotyków w zdrowiu człowieka, zwierząt i gleby. Holistyczne podejście 
13:00-13:20 dyskusja 
13:20-14:10 przerwa obiadowa 
14:10-14:55 prof. Ewa Solarska – Znaczenie naturalnych metod uprawy, w tym mikroorganizmów probiotycznych dla jakości warzyw i owoców 
14:55-15:10 dr hab. inż. Agnieszka Bartoszek – Wpływ ochrony sadu przy użyciu ProBio Emów – EmFarma Plus na zawartość bioaktywnych fitozwiązków w jabłkach 
15:10-15:55 Marek Brunka – Praktyczne aspekty stosowania ProBio Emów dla zdrowia ludzi, roślin i zwierząt 
15:55-16:10 Podsumowanie 
16:10-16:30 dyskusja 
18:00 kolacja oraz występ zespołu kaszubskiego i gawędziarza


Niedziela, 4 marca 2018 r.

8:00 Msza Święta 
9:00-10:00 śniadanie 
10:00-10:45 dr Ewa Dąbrowska – Dieta warzywno-owocowa, jako innowacyjna metoda leczenia, na przykładzie chorób z autoagresji (m.in. choroba Hashimoto, gościec, toczeń, zapalenie wątroby) 
10:45-11:30 Grzegorz Herbinger – Przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe właściwości wysiłku fizycznego 
11:30-11:45 dyskusja 
11:45-12:00 przerwa kawowa 
12:00-12:30 Beata Dąbrowska i Paulina Borkowska – Dieta warzywno-owocowa w praktyce i co dalej po diecie 
12:30-13:00 Sławomir Gacka – Istota i znaczenie kompozycji pożytecznych mikroorganizmów dla zdrowia człowieka 
13:00-13:35 dyskusja i podsumowanie Konferencji 
13:30 obiad

Koszt uczestnictwa w Konferencji:

  • udział w dwóch dniach Konferencji wraz z noclegiem – 380 zł
  • udział w dwóch dniach Konferencji bez noclegu – 280 zł 
     

>> REJESTRACJA ON-LINE NA KONFERENCJĘ <<